Vaja läheb:
150g “Ekstra” küpsised
150g šokolaadiküpsiseid
200g tumedat šokolaadi
ca 400g kondenspiima
2 spl kakaod + peale raputamiseks
150g marmelaadi
50g kuivatatud kirsse (ja/või mustsõstraid, jõhvikaid vms)
50g kuivatatud aprikoose
50g rosinaid
50g metsapähkleid või india pähkleid
Murenda küpsised (kas köögikombaini kasutades või kilekotis, seda pudrunuia või tainarulliga nüpeldades). Vala küpsised suurde kaussi ja lisa hakitud marmelaad (mina leidsin poest Marmitoni täiesti parajate, ca 1 cm suuruste kuubikutega marmelaadipaki, nii et see osa jäi vahele). Lõika puuviljad-pähklid vajadusel suupärasemaks ja lisa segule.
Tükelda šokolaad ja jaga kahte ossa. Üks osa viska küpsisesegusse teine sulata ettevaatlikult madalal kuumusel potis või turvalisemat meetodit kasutades vesivannil (pott tulele, paraja suurusega kauss sisse,nii et moodustuks topeltkastrul ja šokolaad sulaks vaid kuuma auru toimel, mis potipõhjast kerkib). Lisa kondenspiim, sega ja kuumuta kergelt, et segu jääks tumedam ja mitte liiga magus, olen lisanud siia veel paar supilusikatäit kakaopulbrit. Vala kondenspiima-šokolaadisegu muudele koostisainetele ja sega korralikult läbi.
Nüüd võid soovi korral keerata kogu kupatuse küpsetuspaberisse tihedalt rulli ja selle omakorda kilesse mässida – nii saad traditsioonilise kirjukoera. Kompvekilaadsed kuubikud saad aga, kui pressid segu küpsetuspaberiga vooderdatud kandilisse vormi (mul oli 24x24cm vorm, mida tavaliselt kasutan šokolaadi-brownie valmistamiseks), katad selle teise küpsetuspaberilehega ja mässid kilesse “tõmbama”. Peale võiksid asetada ka mõningase raskuse. Külmkapis võisid koogid mõlemal juhul vähemalt paar-kolm tundi taheneda. Serveerimiseks lõika koogid soovitud suurusega tõkkideks ja sõelu peale kakaopulbrit.