Argisemal ja kiiremal ajal saab korraliku toidu välja võluda ka hernepakist. Hernepestoga pasta on kevadiselt rohelise ja värske olemisega, kuid kindlasti mõistlik kõhutäide. Tigedama nälja
korral passib see aga ühtviisi hästi kokku näiteks ka kala või krõbeda peekoniviiluga.
korral passib see aga ühtviisi hästi kokku näiteks ka kala või krõbeda peekoniviiluga.
Hernepesto
ise on aga mõnus suupiste ka lihtsalt krõbeda röstsaiaga serveeritult. Pesto valmistamiseks on mugav kasutada külmutatud herneid – need on tarvis eelnevalt lihtsalt üles sulatada. Kui suvel aga aed herneuputuse all peaks kannatama, siis saab pestot mõistagi ka värsketest hernesest. Selleks võik aga puhastatud herned eelnevalt minutikeseks keevasse pista ja kohe peale seda külma veega “ehmatada”. Nii saab pesto kena erkrohelise värvi ja pehmema tekstuuri.
ise on aga mõnus suupiste ka lihtsalt krõbeda röstsaiaga serveeritult. Pesto valmistamiseks on mugav kasutada külmutatud herneid – need on tarvis eelnevalt lihtsalt üles sulatada. Kui suvel aga aed herneuputuse all peaks kannatama, siis saab pestot mõistagi ka värsketest hernesest. Selleks võik aga puhastatud herned eelnevalt minutikeseks keevasse pista ja kohe peale seda külma veega “ehmatada”. Nii saab pesto kena erkrohelise värvi ja pehmema tekstuuri.
PASTA HERNEPESTOGA
300g
külmutatud herneid, sulatatud
külmutatud herneid, sulatatud
1 suuremat
sorti küüslauguküüs, hakitud
sorti küüslauguküüs, hakitud
Peotäis
mandlilaaste, kuival pannil kergelt kuldseks röstitud
mandlilaaste, kuival pannil kergelt kuldseks röstitud
peotäis
värskeid basiilikulehti
värskeid basiilikulehti
u 30g
riivitud Parmesani või muud kõvemat laabijuustu
riivitud Parmesani või muud kõvemat laabijuustu
0,75 dl
külmpressi oliiviõli
külmpressi oliiviõli
300g
täistera spagette
täistera spagette
Pisut
sidrunimahla ja sidrunikoort
sidrunimahla ja sidrunikoort
Keeda pastat
ca 8 minutit soolaga maitsestatud vees (vaata täpsemat juhist pastapakilt ja ära liiga pehmeks keeda). Samal ajal valmista pesto – surista
saumikseriga või köögikombainis kokku sulanud herned, basiilikulehed ja
küüslauk.Lisa juust, röstitud mandlilaastud ja vähehaaval segades oliiviõli,
kuni pesto ei ole enam liiga paks ega samas ka ülemäära vedel. Maitsesta
soola-pipra ja sortsu sidrunimahlaga. Kurna pasta. Sega pesto ja pasta. Kui
segu tundub liialt kuiv, sega sekka ka
pisut pastakeeduvett. Jaga portsjonid taldrikutesse ja puista peale parmesani
ning pisut röstitud mandleid. Soovi korral lisa pisut riivitud sidrunikoort ja
mõned basiilikulehed.
ca 8 minutit soolaga maitsestatud vees (vaata täpsemat juhist pastapakilt ja ära liiga pehmeks keeda). Samal ajal valmista pesto – surista
saumikseriga või köögikombainis kokku sulanud herned, basiilikulehed ja
küüslauk.Lisa juust, röstitud mandlilaastud ja vähehaaval segades oliiviõli,
kuni pesto ei ole enam liiga paks ega samas ka ülemäära vedel. Maitsesta
soola-pipra ja sortsu sidrunimahlaga. Kurna pasta. Sega pesto ja pasta. Kui
segu tundub liialt kuiv, sega sekka ka
pisut pastakeeduvett. Jaga portsjonid taldrikutesse ja puista peale parmesani
ning pisut röstitud mandleid. Soovi korral lisa pisut riivitud sidrunikoort ja
mõned basiilikulehed.
*Retsept ilmus ka 4.aprilli Arteris