On olemas inimesi, kes seeni ei söö või siis pigem, kes arvavad, et nad ei söö, aga tegelikult on enese teadmata alla kugistanud nii mõnegi seenepiruka või mõne muu seenesisaldusega toidutaiese ja takkajärgi kokka kiitnud ka veel. Praegusel ajal, kus kukeseen on turuletid vallutanud ja riisikaaeg ka kaugel pole, on mul nendest persoonidest tõeliselt kahju, sest midagi paremat kui üks värske kartul kukeseenekastmega on ikka väga raske välja mõtelda.
Minu seenekaste valmib nii, aga koguseid võiks ikka pigem tunde järgi jälgida ja teha kastet tegelikult üldse nagu parasjagu tuju on ja seeni jagub. Seenekaste lihtsalt on niii hea!
Vaja läheb:
paarsada grammi kukeseeni (puhastatud, suuremad seened neljaks või pooleks lõigatud).
1 sibul, hakitud
1 küüslauguküüs, hakitud
tüümiani ja lehtpeterselli
sorts kuivemat šerrit
200 ml rõõska koort 35%
soola, pipart
Kuumuta pannil või, lisa sibul ja küüslauk ning prae mõõdukal kuumusel, kuni sibul on pehme. Viska sekka seened ja prae, kuni need kena kuldset tooni hakkavad võtma. Lisa šerri, tüümian, petersell, pipar ja sool. Kuumuta segades mõni minut ja siis vala juurde koor. Kuumuta ja sega samal ajal hoolega nii kaua, kuni koor paksemaks ja kreemisemaks muutub. Vajadusel maitsesta veel ja serveeri värske, kooritud või koorimata kartofliga.
5 kommentaari
aaaaaaaaaaaaaah
Tere! Sattusin Sinu blogisse esmakordselt ja kohe esimene pilguheit võttis suu vesiseks. Väga-väga isuäratav kukeseenekaste! Mine või ise õhtul metsa 😉
Tervitustega Liisi,
Liisi Blogi http://liisil.blogspot.com/
Aitäh Liisi ja Vernanda ka…vist :). Loodetavasti saab ikka ise ka sel aastal kummiku jalga tõmmata ja metsas seenel ära käia,sest see siin on puhas turukaup.
aah, tahaks ka seent! väga isuäratav elu teil seal 🙂
Kairi, tule koju seenele! Nende pilvikutega on siin nagu on, aga kukeseen on ilmselt täitsa korralik! 🙂