KARAMELLINE RABARBERIKOOK
kuuele kuni kaheksale
3 dl speltajahu
3 dl kaerajahu
3 dl rafineerimata roosuhkrut
200 g võid
100 g röstitud ja kooritud metsapähkleid, hakitud
näpuotsaga soola
150 g võid
500-600 g rabarbrit, tükeldatud
Valmista purutainas. Selleks näpi 1 dl suhkrut, jahud, hakitud pähklid ja 150g võid ühtlaseks pudiks. Suru kolmveerand tainast kuue tartaletivormi või 25 cm läbimõõduga suurema vormi põhja. Kuumuta 2 dl suhkrut ja 50g võid segades, kuni tekib ühtlane karamell. Lisa hakitud rabarber ja sega kuni karamell on jälle vedelamaks muutunud. Tõsta rabarbri-karamellisegu koogipõhja(de)le, pudista peale õlejäänud purutainas ja küpseta 200 kraadises ahjus u 20-25 minutit, kuni koogid on küpsed.Serveeri soojalt või jahtunult näiteks koos vanillijäätisega.