Juhtus nii, et külmkappi koristades leidsin sealt apelsini, pooliku sidruni ja pool pakki keefiri. Kuna olin just natuke aega tagasi järjekordselt veendunud, et jäätist ei ole tarvis valmistada ilmtingimata koore- ja munasegust, kuumutades, jahutades ning eelkõige oodates (tulemus on küll väga hea, ent alati ei ole aega oodata, eksole), siis kargaski kapi sisu kaedes pähe juba ammu silma jäänud Clotilde keefirijäätis. Masin välja ja tegutsema! Kes otsib siit nüüd üks-ühele eestikeelset tõlget, peab pettuma, sest võtsin Clotildelt vaid pisut šnitti, küll aga ei pea pettuma jäätises – see on hea.
Apelsini- ja sidrunimaitse sobib muide omavahel nagu sukk ja saabas. Välismaist kirjandust sirvides ei ole ma siiani väga süvenenud vaimustusse seoses Meyeri sidrunite ja Sevilla apelsinidega. Sidrun on sidrun, nagu ütleb minu mees. Tegu ongi aga mõlema puhul kas siis hapukama, sidrunilaadsema apelsini või siis magusama ja apelsinisema sidruniga. Ehk siis 2 in 1 ( ja wash and go 🙂 ). Julgen aga kahelda, kas meie kaubandusvõrgus neid kumbagi leida on võimalik.
Aga jäätist tegin nii.
Vaja läheb:
1 apelsini mahl ja pool riivitud koort
1/2 sidruni mahl ja natuke riivitud koort
400 ml keefiri
100 g suhkrut
sorts Cointreaud (rumm või Limoncello pidavat ka sobima)
Sega kokku suhkur, mahlad, riivitud koored ja Cointreau. Sega ja vajuta vahepeal suhkrut lusikaga kuni see sulanud on ja kristallid enam lusika all ei krõbise.
Sega mahlasegu keefiriga ja vala jäätisemasinasse. 15-20 minuti pärast on jäätis valmis. Tahedama tulemuse saavutamiseks võid seda veel paar tundi jääkapis hoida.
Ilma jäätisemasinata on tegemist muidugi rohkem, kuid rõhk on rohkem ajugümnastikal, sest meeles tuleks hoida iga tunni tagant jäätisekarp jääkapist korraks välja võtta ja selle sisu kahvliga korralikult läbi segada. Piisama peaks u 4-5 korrast.
Tulemuseks on kerge sorbetivarjundiga hapukasmagus jäätis, mis sobib kenasti palava ilmaga ja on kusjuures ka taljesõbralik!
4 kommentaari
Nonii, Britt, elagu rannahooaeg! Su foto lausa pakatab värskusest.
Olen ka lugenud mitmeid oode Meyer sidrunitele, tahaks hirmsasti ära proovida, mis imeloomad need siis on. Aga jah, selleks peab ilmselt ostma lennupileti.
Mari-Liis, rannahooaeg vs jäätise- ja grillihooeg sunnivad vist ikka ketse ja koera kapist välja võtma.:) Aitäh, pusisin selle pildiga ikka päris jupp aega.
Mhm, polegi julenud puhta keefiriga jäätist ette võtta kartuses, et äkki ei jää piisavalt õhuline. Sinu imekaunis eksperiment näitab, et õnnestub küll.
Ülle, eks see jäätis natuke teistsuguse olemusega on – midagi sorbeti ja jäätise vahepealset. Vahelduseks aga täitsa mõnus.