Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Retseptid

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Waldorfi salat kanaga

      Argiroad

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Argiroad

      Caponata

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Hoidised ja lisandid

      Eton mess õunapüreega

      Hoidised ja lisandid

      Caponata

      Hoidised ja lisandid

      Mustasõstra-lavendliželee

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Hommikusöögid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Kala ja mereannid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Plaadi-Brita maasikate ja rabarberiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Maasikatort  mascarponekreemiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Toorjuustu-jogurtikook veriapelsinidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaneelirullid toorjuustuglasuuri ja apelsiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Caponata

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Linnuliha ja liharoad

      Sült vasikalihaga

      Linnuliha ja liharoad

      Magushapu sealiha

      Linnuliha ja liharoad

      Waldorfi salat kanaga

      Linnuliha ja liharoad

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Magustoidud

      Triflee rullbiskviidi ja marjatarretisega

      Magustoidud

      Küpsetamata toorjuustukook piparkookide ja koorelikööriga

      Magustoidud

      Eton mess õunapüreega

      Magustoidud

      Angervaksa panna cotta küpsetatud valge šokolaadi ja marjadega

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Salatid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Salatid

      Waldorfi salat kanaga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Soolased küpsetised

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Suupisted

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Suupisted

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Suupisted

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt
  • Esileht
  • Retseptid
    • Kõik Argiroad Hoidised ja lisandid Hommikusöögid Joogid Kala ja mereannid Kastmed Koogid ja magusad küpsetised Köögiviljad ja taimetoit Linnuliha ja liharoad Magustoidud Salatid Soolased küpsetised Supid Suupisted
      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Retseptid

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Argiroad

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Argiroad

      Waldorfi salat kanaga

      Argiroad

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Argiroad

      Caponata

      Argiroad

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Argiroad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Argiroad

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Argiroad

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Argiroad

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Argiroad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Argiroad

      Harissakana

      Argiroad

      Kaalika-kikerhernekarri

      Hoidised ja lisandid

      Eton mess õunapüreega

      Hoidised ja lisandid

      Caponata

      Hoidised ja lisandid

      Mustasõstra-lavendliželee

      Hoidised ja lisandid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hoidised ja lisandid

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Hoidised ja lisandid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Hoidised ja lisandid

      Veinine marjamoos

      Hoidised ja lisandid

      Suitsumakrellimääre

      Hoidised ja lisandid

      Rabarbrikreem

      Hoidised ja lisandid

      Roosiaia ploomimoos

      Hoidised ja lisandid

      Värske peedi “pesto”

      Hoidised ja lisandid

      Kibuvitsamoos punasesõstramahlaga

      Hommikusöögid

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Hommikusöögid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Hommikusöögid

      Veriapelsinimarmelaad ja vaesed rüütlid

      Hommikusöögid

      Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga

      Hommikusöögid

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Hommikusöögid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Hommikusöögid

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Hommikusöögid

      Suvikõrvitsa-salsaga munapuder

      Hommikusöögid

      Ahjupannkook tikritega

      Hommikusöögid

      Suitsumakrellimääre

      Hommikusöögid

      Ülepannikoogid peediga

      Hommikusöögid

      Natuke raamatust “Fitness & toitumine” ning üks tore…

      Joogid

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Joogid

      Jääkohv banaani ja kookospiimaga

      Joogid

      Mango-astelpaju smuuti

      Joogid

      Naadismuuti

      Joogid

      Sidecar veriapelsiniga

      Joogid

      Lehtkapsasmuuti

      Joogid

      Granaatõunaglögi

      Joogid

      Natuke jõulu kohvitassis

      Joogid

      Roheline smuuti koriandri ja ingveriga

      Joogid

      Jogurtikook ja smuuti – viigimarjadega

      Joogid

      Peedi-vaarika mahedik

      Joogid

      Kuum rummijook ingveri, sidruni ja meega

      Kala ja mereannid

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Kala ja mereannid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Kala ja mereannid

      Soolakoorikus küpsetatud siig

      Kala ja mereannid

      Haugi-suvikõrvitsa kotletid

      Kala ja mereannid

      Aurutatud huntahven ingveri ja rohelise sibulaga

      Kala ja mereannid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Kala ja mereannid

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Kala ja mereannid

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kala ja mereannid

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Kala ja mereannid

      Grillsalat suitsulõhega

      Kala ja mereannid

      Orsoto maapirni ja suitsuräimega

      Kastmed

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Kastmed

      Pohlamarmelaad punase veini ja rosmariiniga

      Kastmed

      Siig spargli ja sidrunikastmega

      Kastmed

      Hernesupp karulaugupestoga

      Kastmed

      Grillsalat suitsulõhega

      Kastmed

      Porgandihummus

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)

      Koogid ja magusad küpsetised

      Lihtne kohupiima- juustukook mustikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaerahelbeküpsised šokolaadi ja kuivatatud jõhvikatega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Jõulu-šokolaadikook

      Koogid ja magusad küpsetised

      Šokolaadine küpsisetort kohupiima ja ploomidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Plaadi-Brita maasikate ja rabarberiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Maasikatort  mascarponekreemiga

      Koogid ja magusad küpsetised

      Toorjuustu-jogurtikook veriapelsinidega

      Koogid ja magusad küpsetised

      Kaneelirullid toorjuustuglasuuri ja apelsiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Sirmiku-šnitsel suvikõrvitsahummuse ja tomatitega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Caponata

      Köögiviljad ja taimetoit

      Värske pasta aiakraami ja kitsejuustuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Roheline smuuti selleri ja umbrohuga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kaalika-kikerhernekarri

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kausismuuti kirsside, kakao ja tahiiniga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Köögiviljad ja taimetoit

      Hernesupp karulaugupestoga

      Köögiviljad ja taimetoit

      Krõbedad ahjuköögiviljad

      Köögiviljad ja taimetoit

      Ricottaga täidetud suvikõrvitsad tomatikastmes

      Köögiviljad ja taimetoit

      “Caponata”-pastaroog

      Köögiviljad ja taimetoit

      Kõrvitsa-chilli ehk vürtsikamat sorti kõrvitsa-oapada

      Linnuliha ja liharoad

      Sült vasikalihaga

      Linnuliha ja liharoad

      Magushapu sealiha

      Linnuliha ja liharoad

      Waldorfi salat kanaga

      Linnuliha ja liharoad

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Linnuliha ja liharoad

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Linnuliha ja liharoad

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Linnuliha ja liharoad

      Harissakana

      Linnuliha ja liharoad

      Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

      Linnuliha ja liharoad

      Hakklihatäidisega ahjubataat

      Linnuliha ja liharoad

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Linnuliha ja liharoad

      Suitsukana-arbuusisalat

      Linnuliha ja liharoad

      Vietnamipärane kanasalat

      Magustoidud

      Mannavaht kreekidega

      Magustoidud

      Triflee rullbiskviidi ja marjatarretisega

      Magustoidud

      Küpsetamata toorjuustukook piparkookide ja koorelikööriga

      Magustoidud

      Eton mess õunapüreega

      Magustoidud

      Angervaksa panna cotta küpsetatud valge šokolaadi ja marjadega

      Magustoidud

      Õhukesed pannkoogid veriapelsinikastmes

      Magustoidud

      Kõrvitsa-tiramisu

      Magustoidud

      Saiavorm rabarberiga

      Magustoidud

      Sipelgapesakook

      Magustoidud

      Granita veriapelsinide ja vahuveiniga

      Magustoidud

      Jõuluaja šokolaadi-marjakook

      Magustoidud

      Beseerull tikrikreemiga

      Salatid

      Salat krevettide, fenkoli ja greibiga

      Salatid

      Waldorfi salat kanaga

      Salatid

      Salat külmsuitsuforelli ja mandariinidega

      Salatid

      Salat ahjupeedi ja viigimarjadega

      Salatid

      Grillsalat suitsulõhega

      Salatid

      Suitsukana-arbuusisalat

      Salatid

      Heeringa-kodujuustusalat

      Salatid

      Vietnamipärane kanasalat

      Salatid

      “Ehe Eesti köök” ja kartulisalat

      Salatid

      Suvine värske kartuli-oa salat salvei ja peekoniga

      Salatid

      Umbrohusalatit ja karulaugukana

      Salatid

      Köögiviljasalat maapähklikastmega

      Soolased küpsetised

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Soolased küpsetised

      Kõrvitsakarask

      Soolased küpsetised

      Focaccia rohelise sibula ja karamelliseeritud fenkoliga

      Soolased küpsetised

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas kuumsuitsuforelli ja pastinaagiga

      Soolased küpsetised

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Soolased küpsetised

      Lahtine pirukas suitsulõhe ja peediga

      Soolased küpsetised

      Lameleib vürtskilu, ricotta ja röstitud tomatiga

      Soolased küpsetised

      Pirukad punase kapsa, õuna ja Briega

      Soolased küpsetised

      Naadi-juustu skoonid

      Soolased küpsetised

      Sibulapirukas Brie juustuga

      Soolased küpsetised

      Lahtine seene-tomatipirukas

      Supid

      Kanasupp ürdi-parmesaniklimpidega

      Supid

      Kana-köögiviljasupp maapähklivõi ja kookospiimaga

      Supid

      Hernesupp karulaugupestoga

      Supid

      Kanaseljanka

      Supid

      Teise ringi toit – pardiborš

      Supid

      100 suppi ja raamatuloos

      Supid

      Kalkunifrikadellidega köögiviljasupp

      Supid

      Röstitud tomatitest supp kookospiima ja läätsedega

      Supid

      Paprikane lõhesupp

      Supid

      Seene-kruubisupp lehtkapsaga

      Supid

      Köögiviljasupp koduaiapestoga

      Supid

      Teise ringi Tom Kha kalkunilihaga

      Suupisted

      Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

      Suupisted

      Lehttainapirukas rooskapsa ja peekoniga

      Suupisted

      Õrnsoolalõhe peedi, granaatõuna ja marineeritud punase sibulaga

      Suupisted

      Seakeeled teriyaki-kastmega

      Suupisted

      Verivorstipirukad hapukapsa ja pohlamoosiga

      Suupisted

      Õrnsoolaforell sõstardega

      Suupisted

      Ahjus küpsetatud Camembert jõhvikatega

      Suupisted

      Maasika-brie lehttainaampsud

      Suupisted

      Diskomunad

      Suupisted

      Kiired ja vürtsikad kalmaarirõngad

      Suupisted

      Suitsumakrellimääre

      Suupisted

      Lehtkapsakrõpsud

  • Reisid, restod ja juhtumised
    • Kõik Juhtumised Reisid Restoranid
      Elamused

      Suupistelaud Eesti sünnipäevaks

      Elamused

      Ideid ja maitseid

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Elamused

      Amsterdamist armastusega

      Juhtumised

      Ideid ja maitseid

      Juhtumised

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

      Juhtumised

      Katsejänesena toitumisuuringus

      Reisid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Reisid

      Amsterdamist armastusega

      Restoranid

      Augustikuine Pariisi-amps

      Restoranid

      Sinimerekarbid tšillise ürdivõiga (ja FAO27 kalakohvik)

      Restoranid

      Sauce 2015 – mõtted ja meenutused

  • Tehtud tööd
  • Minust
  • Kontakt

Noad-Kahvlid | Toidublogi | Britt Paju

Määramata

Sacheri tort

autor Britt november 1, 2011august 8, 2018
Sacheri tort

Vist üks kuulsamaid torte terves maailmas on Sacher. Kuulus eelkõige oma maitse poolest, kuid alahinnata ei tasu ka värvikat ajalugu, mis maitseomadusi omaltpoolt veel millegi seletamatuga täiendab. Järgneb ajalooline heietus…

Sacheri tordi mõtles välja tollal (1832) vaid 16-aastane Franz Sacher, kes töötas krahv Metternichi köögis õpipoisina. Krahv soovis spetsiaalselt tema külalistele väljamõeldud magustoitu ja andis vastutusrikka ülesande tegelikult oma peakokale, viimane oli aga haigestunud ja delegeeris kohustuse edasi Sacherile. Kook oli tõeline hitt, ilmselt paljuski ka seepärast, et šokolaad ise tollal päris uus nähtus oli. Igatahes sai tegu olema kuulsa ja salastatud retseptiga, mille Franz oma pojale Eduardile edasi pärandas. Eduard töötas  Demeli pagariäris, mis oli üldse üks esimesi taoliseid Viinis. Seal täiustas ta retsepti veelgi ja võttis tordi kaasa Sacher hotelli, mille tegus noormees asutas aastal 1876. 1880.aastal abiellus Eduard meisterlihuniku Fuchsi tütre Annaga, Viinis leidis see tähtis liit muide kõlapinda kui Sacheri ja Tafelspitzi pulm. Peale seda sai Annast hotelli perenaine ja seda tööd tegi ta suure hoolega ka peale oma  mehe surma. Kui Anna enda eluküünal kustus, tabasid hotelli ka suuremat sorti raskused, nii et see lõpuks hoopistükkis maha müüdi. Siis läksidki asjalood segaseks, sest torti tahtsid nüüd müüa nii Demel kui ka Sacheri hotell. Mõlemad väitsid, et just neil see õigus on ja nii sai alguse tervelt 7 aastat kestnud kohtusõda. Tulemuseks on nüüd see, et Demeli kohvik võib kasutada tordil märget “Eduard-Sacher-Torte”, kuna Eduardi poeg (kelle nimi oli ka kusjuures Eduard) selle õiguse kohvikule ise andis. Hotell Sacher kasutab märget “Original Sacher Torte”. Erinevaid raamatuid lapates tundub aga siiski sedamoodi, et kõige originaalsem sachertorte asub ikka Viini Demeli kohvikus. Nigel Slater nimetab Demelit lausa kookide Manolo Blahnikuks. Kookidel olevat väike vahe sees ka, nimelt, kui Demel kasutab aprikoosimoosi vaid šokolaadise glasuurkihi all, siis Hotel Sacher’is on moos tordi vahekihiks. Ah jaa, Sacheri tordil on sünnipäev tulemas 5.detsembril, mil ta saab nüüdseks juba 179 aastaseks! Nii, et siis lusikas pihku kohe kindlasti.

Täiesti võimalik on muidugi püüda aukartusest mitte väga väriseda ja üks kodukootud Sacher ise valmis meisterdada. Eriti, kui juhtumisi on sünnipäev kallil Sacheritordilembesel sõbrannal. Retsept pärineb jälle Välimäki Mummolast  ja on tegelikult täpselt nii lihtne kui see tundub. Juurde tuleks traditsioone järgides pakkuda ka vahustatud 35% koort, ilma suhkruta.

Vaja läheb:

Tainas
4 muna
2dl suhkrut
200g sulatatud võid
200g tumedat šokolaadi
2 1/2 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit

Immutamiseks
1dl vett
2spl suhkrut
tumedat rummi südametunnistuse järgi või siis musta kohvi

Vahele
aprikoosimoosi (mina tegin suvel ise sellist ja kasutasin siinkohal rõõmsasti, kuid poest saab ka)

Glasuur
200g tumedat šokolaadi
1tl võid
1dl 10% koort

(Kaunistuseks šokolaadisüdameid)

Kuumuta ahi 175 kraadini.
Mikserda munad ja suhkur tugevaks vahuks. Sulata või ja šokolaad vesivannil, ja lisa ettevaatlikult segades munavahule.
Sega küpsetuspulber jahu hulka ja lisa see kõik segades tainale.
Vala tainas hoolikalt võiga määritud ja jahuga üle puistatud koogivormi.Mul oli 28 cm läbimõõduga küllalti suur vorm, kuid vabalt oleks saanud kasutada ka väiksemat (23 või 26cm, st. ruumi jäi üle kõvasti).
Lase ahjus küpseda ca 1 tund, või niikaua, kuni kook tundub tikuga keskmist osa torkides küps.
Lase koogil ca 10 minutit jahtuda, siis pööra see jahutusrestile.

Jahtunud kook lõika kolmeks või äärmisel juhul kaheks.
Niisuta kõiki kihte kokkusegatud immutusvedelikuga (sega nii, et suhkur oleks ikka sulanud).
Nüüd kata kihid aprikoosimoosiga ja lao kenasti üksteise otsa.

Glasuuri valmistamiseks sulata šokolaad, lisa või ja koor. Sega kokku ja vala koogile spaatliga ühtlaselt laiali ajades. Soovi korral aseta veel pehmele glasuurile kohe ka mõned šokolaadisüdamed. Jahuta ja serveeri.

koogid ja tordidšokolaad
9 kommentaari
4
FacebookTwitterPinterestEmail
eelmine postitus
Räimepihvid
järgmine postitus
Gnocchid ricotta ja spinatiga

Sulle võivad veel meeldida...

Tatra-šokolaadiküpsised

Mustsõstrane sefiiritort

Küpsisetort kohupiima ja martsipaniga

Rabarberi-jogurtikook veinise tarretisega

Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega

Lihtne rabarbri-martsipanikook

Sidruniruudud

Sünnipäevatort valge šokolaadi, jõhvikate ja kaerahelvestega

Tagurpidi rabarberi-maasikakook väikese veiniga

9 kommentaari

Marju november 1, 2011 - 7:00 p.l.

Ohoo, oleks ma seda enne teadnud, oleks oma kallikesele Eduardile ikka Sacheri teinud ühe-aastaseks peoks!

Reply
Britt november 2, 2011 - 6:15 e.l.

Marju, palju-palju õnne Sulle ja sellele väikesele punapäisele härrale! Õnneks oli see alles esimene sünnipäev ja neid Sachereid jõuab teha veel küll ja küll.

Reply
Piret november 5, 2011 - 9:50 e.l.

Meil on ka sama retsepti järgi kook juba mitu aastat kasutusel ja minu tütre suur lemmik. Tõsi,klassikast oleme läinud pisut kõrvalteid uitama ja aprikoosimoosi asemel püreeritud banaani kasutama hakanud. See siin on küll ilus ja ahvatlev, Britt!

Reply
Marju november 5, 2011 - 8:45 p.l.

Aitäh Britt! Kas legend näeb ette, et peab punapea olema? Mul on muidu blond. Ja muidugi seda ka, et pole eales niipalju kooke teinud kui peale seda kui ma bloginduses kaasa lööma hakkasin, ahvatlusi on silmapiiril lihtsalt nii palju! Tuleb lapse teisel eluaastal ilmselt ka ikka igat kuud tähistada ja kõik need Sinu koogid Britt järgi proovida. Senised on ikka väga maitsvad olnud.

Reply
Britt november 6, 2011 - 11:28 e.l.

Piret, aitäh Sulle ja selle banaaaniga versiooni proovin kindlasti ka järele, kõlab igatahes väga hästi!

Marju, väga vabandan, aga no piltide järgi on mul see punapea ettekujutus kuidagi tekkinud. Eks peab ikka reaalelus härra ka ära nägema, siis selliseid apse enam ei juhtu.:))

Reply
Grete november 19, 2011 - 11:47 e.l.

huvitav kellele Sa selle tordi tegid? või see ongi selline tavapärane magustoit teie peres?

Reply
Britt november 21, 2011 - 6:53 e.l.

Grete, pühapäevahommikuti, kui iga teine pere sööb parajasti pannkooke, on meie laual värske ja aurav Sacher, aprikoosimoosiga! :)) Tegelikult sai kook tehtud ikka Kairele sünnipäevaks, see on nimelt ta suur lemmik.

Reply
Grete november 21, 2011 - 8:55 p.l.

tänkkgaad! ma niigi tunnen end Sinu kõrval sellise vaese mehe kööginaisena 🙂 ja siis veel oleks old laksaki üks "tavaline sacheripäev" inmaifeiss!

Reply
Kairi november 22, 2011 - 8:37 p.l.

gretekene, me kõik ootame uusi pistaatsiasnäkke! no millal saab kord juba nüüd uusi jutte? 🙂

Reply

Kommenteeri Tühista vastus

Salvesta mu nimi, email ja veebilehe aadress järgmiseks korras, kui kommenteerin.

Minust

Minust

Minust

Tere, mina olen Britt! Armastan toitu, kokkamist ning kõike, mis sellega seotud. Ilmselt liigagi palju, sest vahel kipun hilinema just seepärast, et viimasel hetkel on tarvis jäätis masinasse pista või katsetada viiendat korda mõnda küpsiseretsepti. Aga püüan oma planeerimisoskuseid jõudu mööda arendada. Siia blogisse kogun retsepte, toidumõtteid ja sekka aeg-ajalt ka reisi- ning restoranimuljeid. Kui tunned, et need teemad on sinu jaoks, siis astu aga julgesti edasi!

Loe edasi...

Minu raamatud

Promotion Image
Promotion Image

VAATA KÕIKI MU RAAMATUID

Leiad mind veel…

Instagram Pinterest Email Bloglovin

Populaarseimad postitused

  • 1

    Sipelgapesakook

    mai 9, 2020
  • 2

    Krõbe kana pankoga ehk orientaalne šnitsel

    juuli 5, 2019
  • 3

    Õhukesed ülepanni pannkoogid või siis lihtsalt krepid

    september 10, 2011
  • 4

    Üks väike viineripirukas

    november 7, 2011
  • 5

    Vale-lehttainaga õunakook

    aprill 12, 2011
  • 6

    Heeringa-kodujuustusalat

    august 3, 2018
  • 7

    Kodujuustukook mustsõstrakattega

    veebruar 24, 2015
  • 8

    Keefirikook rabarbriga

    mai 12, 2018
  • 9

    Mustsõstrane sefiiritort

    märts 6, 2020
  • 10

    Pihv a la Lindström ehk üks mõnusalt peedine kotlet

    september 10, 2011

Noad-Kahvlid Facebookis

Noad-Kahvlid

MINU RETSEPTE LEIAD VEEL:

Promotion Image

Värsked postitused

  • Kohupiima-sidrunitort  mooniseemnetega
  • Porgandikook valge šokolaadi-toorjuustukreemi ja astelpajumarjadega
  • Marmorkook šokolaadiglasuuri ja apelsiniga
  • Suur ahjupannkook (Dutch Baby moodi)
  • Krõbedad suupistekartulid vürtsikiluga

Viimased kommentaarid

  • epp viires, Vale-lehttainaga õunakook
  • Britt, Kaeraterapuder
  • Tanel, Kaeraterapuder
  • Britt, Sipelgapesakook
  • Helle, Sipelgapesakook

Arhiiv

Rubriigid

Meta

  • Logi sisse
  • Postituste RSS
  • Kommentaaride RSS
  • WordPress.org

MINA INSTAGRAMIS

Salaja loodan küll, et veriapelsinide hooaeg kest Salaja loodan küll, et veriapelsinide hooaeg kestab seekord igavesti, aga minu pessimistlikum pool on selles osas ärev. Marmelaad on aga õnneks nüüd purgis (ja ka blogis). See on pehmemat tüüpi nagu mulle endale meeldib ja seguneb suurepäraselt igasuguse kreemja materjaliga, olgu selleks siis toorjuustukate koogil, vahukoor, jäätis, paksem jogurt pannkoogil või hoopis praesaial. Pluss veel see boonus valmistamisel, et küsimustele stiilis “mis teed”, saab vastata igapäevasel ilmel “keedan apelsine” - reaktsioonid on väga toredad. 
•
•
•
#veriapelsin #marmelaad #vaesedrüütlid #noadkahvlid #dkokaraamat #dansukker
Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga Meresoolakoorikus küpsetatud siiakala! 💙 Väga maitsev sai ja sobib ilmselt lauale ka homse tähtsa päeva puhul. Valmistamine on väga lihtne ja kala jääb niimoodi küpsedes kohe eriti mahlane.

SOOLAKOORIKUS KÜPSETATUD SIIG

Koostisosad:
1 (u 1 kg kaaluv) roogitud siig (näiteks Peetri Lõheärist)
1 sl oliiviõli
1,5-2 kg jämedat meresoola
suur peotäis tilli- ja petersellivarsi
1 sidrun

Sega sool u 1,5 dl veega ja kuhja pool sellest küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.  Kuivata siig  majapidamispaberiga ja määri õliga kokku. Tõsta ahjuplaadile ning  aja sool laiali nii et see jääks täpselt kala alla. Täida kala sisemus sidruniviilude ja tilli- ning petersellivartega ja vala kalale ülejäänud sool. Ära seda kala sisemusse lükka vaid ikka ainult peale.  Patsuta sool kala ümber võimalikult kokku. Küpseta ahjus 200 kraadi juures u 30 minutit (või kui lihatermomeeter näitab paksemast turjaosast mõõdetuna 55 kraadi) ja lase kalal enne kooriku eemaldamist veel 10 minutit puhata. Eemalda koorik ja tõsta kala serveerimisvaagnale. Võid efektseid soolatükke ka vaagnale lisada, kuid jälgi, et neid süües kalale ei satuks. Paku juurde ka sidruniviile. 

#noadkahvlid #koostöö #peetrilõheäri #hakkamesättima #ev🇪🇪💯
Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti Üks pudrusmuuti, palun! 🍎 Tegelikult täiesti normaalne smuuti, aga kaerahelvestega, mis on istunud öö otsa mandlipiimas (tean küll, et õige on “mandlijook”, aga  mul on tarvis veel harjuda, vabandust). Nagu toorpudrugi puhul. Ja öeldakse , et hommik on õhtust targem, aga mitte praegu! Just õhtul ongi see kaerahelbetegevus tarvis ette võtta, et hommikul blenderile hagu anda ja smuuti klaasi kallata.  Retsept on mõne üleliigse selgitusega blogis ka (vt.link bios)

Pudrusmuuti kaerahelveste ja õunaga
Kahele

* 	1 dl täistera kaerahelbeid
* 	2 dl mandlipiima
* 	1 väiksem banaan
* 	1 keskmise suurusega õun
* 	2-3 sl külmutatud  astelpajumarju
* 	1 tl maapähklivõid
* 	1 tl jahvatatud kaneeli

Pane eelmisel õhtul kaerahelbed mandlipiimaga külmkappi likku. Viiluta banaan ja pista samuti eelmisel õhtul sügavkülma. Hommikul vala kaerahelbed koos vedelikuga blenderisse, lisa külmutatud banaan, astelpajumarjad ja kergelt tükeldatud, aga koorimata ja puhastamata õun (välja arvatud õunasaba muidugi, selle võiks eemaldada) ning maapählivõi ja pool kaneelikogusest. Surista pikalt, kuni saad ühtlase konsistentsi ja lisa vahepeal vett või veel mandlipiima, kui tarvis. Vala klaasidesse ja puista peale ülejäänud kaneel. Valmis ongi!

#noadkahvlid #pudrusmuuti #hommikusöök #smuuti #õun
Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahk Rõõmsaid ja maitsvaid pühi teile kõigile! Lahket jõuluvana ka !
🎄🎅🎄
Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prant Üks tore kokaraamat on valmis saanud! Edela-Prantsusmaal üles kasvanud Yoann Ricau sai toiduvalmistamispisiku oma vanaemalt ning erinevates maailma paikades elades on see huvi ainult süvenenud. Algselt vaid oma sõpradele ja sugulastele mõeldud raamat kasvas “veidi” suuremaks projektiks ja nii on kõigil võimalik nüüd sellest osa saada. Raamat valmis toit toidu haaval Yoanni praeguses Tallinna kodus ja ega minul suurt muud teha polnud tarvis kui toitu pildile sättida, kaameraga klõpsutada ja pärast head-paremat peale ampsata. Töö missugune! 😀Projekti juhtis @liavirkus ja kogu materjali kujundas imeliseks raamatuks kokku @kyllikuusik . Kui raamatupoodi satute, siis kindlasti piiluge kaante vahele ja mine tea, äkki sobib kellelegi kingikotti ka. Congrats, @my_franco_american_kitchen ! Can’t wait to start cooking! ❤️🥂
Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga Võib vist jõulumaitseid juba vaikselt käpikuga katsuma hakata. 🎄Kellel  jõululainele saamisega samuti veel ragistamist, siis verivorstiga hotdog võib aidata. Sinep, pohlamoos ja hautatud hapukapsas ka veel saia vahele ja valmis ongi. Järgmiseks siis juba veidi kangem kraam nagu näiteks jõulupärg või jõuluturg… 😀 Toredat advendiaega! 

#ümberlaua #jõuluaeg #christmashotdog
Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja k Täitsa tore stritsel sai. Õunte, martsipani ja kerge sidrunisärtsuga. Täidist pidavat nüüd lõpuks ka piisavalt olema. Nii ütleb vähemasti üks viimasel ajal stritslidieeti harrastanud fookusgrupp. 

Link retseptile on bios, juhuks kui näiteks homme võiks olla stritslipäev või nii. 

#noadkahvlid #stritsel #dansukker #dkokaraamat
Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd… #lem Tere, sügis! 🍂 Paluks seeni ka nüüd…

#lemmikaastaaeg #sügis #autumnleaves
  • Instagram
  • Pinterest
  • Email
  • Bloglovin

@2018 - noad-kahvlid.
Veebilehe on loonud Johanna Oja


Ülesse