See on üks suhteliselt lihtne ja võiks öelda ka, et argine roog, mille tegemine murrab tükke küljest ainult käesoleval kanal. Väljanägemine just vau-efekti ei anna (ilmselt mängib rolli siin ka see imelik aeg, mille toimel juba kell neli päeval on täiesti võimatu pilti teha), kuid lõhn, maitse ja toiduteole kuluv aeg väärivad proovimist. Juurde sobib kenasti veel keedetud roheline uba, porgand vms. Kogusest jätkub umbes kuuele näljasele.
Vaja läheb:
1 kana (või 6 kanakoiba)
oliiviõli praadimiseks
1 sibul
2 küüslauguküünt
1 kuivatatud tšillipipar
250ml valget veini, ikka sellist kuivemat
500ml kanapuljongit
200 g risotoriisi (arborio näiteks)
suur peotäis basiilikulehti
soola, pipart
Tükelda kana, hõõru sisse soola-pipraga ja prae sügaval paksupõhjalisel pannil või malmpotis eelnevalt kuumutatud õlis kenasti pruuniks. Tõsta tükid taldrikule.
Nüüd kuumuta sibulaviile ca 10 minutit, kuni need on kenasti pehmed ja läbipaistvad. Lisa hakitud küüslauk, riis ja tükeldatud tšilli ning kuumuta segades, kuni riis omandab kena ja läbikumava olemise. Lisa natuke kuumust.
Viska peale vein, kanatükid ja puljong. Kata kaanega ja hauta madalal kuumusel 30-45 minutit, kuni kana on valmis ja noaga kintsu torgates voolavad sealt välja läbipaistvad, mitte punakad mahlad. Ideaalis peaks ka riis hamba all veel kerget vastupanu osutama.
Viska sekka basiilikulehti, sega läbi ja lisa maitseaineid, kui peaks tarvis olema.
Tõsta toit taldrikusse ja nirista soovi korral peale veel pisut oliiviõli.
Mugandatud Skye Gyngell’i raamatust “How I cook”