Ei saa öelda, et tegu oleks väga eriskummalise leiutisega – ingveri ja sidrunijoogiga on vähemasti siin peres küll mitmeid aastaid kähedat kurku ja nohust nina ravitud, kuid tõsi ta on, et rummi pole kunagi pähe tulnud siia juurde sättida. Nagu aga selgub, siis Ameerikamaa lõunaosariikides just nii tehakse (ja muuhulgas kutsutakse kaaskodanikke ka mesijänkudeks). Miks ka mitte. Selline poolkorralik jook sobib päris hästi asendama näiteks hõõgveini või glögi, millega on muidu kombeks jõulutunnet sisendada ja kaamost peletada. Lisasin pisut maitset veel nelgi ja tähtaniisiga, need võib aga soovi korral ka välja jätta. Samuti ei keetnud ma jooki peale sidruni ja mee lisamist päris nii pikalt, nagu originaalis mainitakse ja koguseidki just millimeetriga ei järginud. Jook sai aga väga maitsev ning ütlematagi on selge, et rummi lisamine on siin tungivalt vabatahtlik.
KUUM RUMMIJOOK INGVERI, SIDRUNI JA MEEGA
(kahele)
500ml vett
4cm jupp ingverit
1 sidruni mahl
2-3 sl mett
4cl tumedat rummi
kaneelikoor
2nelki ja 2tähtaniisi soovi korral
Aja vesi keema ja lisa kooritud ja viilutatud ingver, kaneel ja muud vürtsid kui neid kasutad. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Lisa sidrunimahl ja mesi ja kuumuta veel mõned minutid. Kurna, lisa rumm ja vala kuumakindlatesse klaasidesse. Kena on lisada klaasi ka tähtaniis, kaneelipulk või mõlemad.
2 kommentaari
äkki peaks ikka mee viimasena lisama, sest teadaolevalt, kuumutades jääme ilma mee kasulikest omadustest?
Ma arvan, et see on täitsa hea mõte. 🙂